Obvestila

21. december, 2022
pixel
PRED PRIJAVE EKIP ZA SEZONO 2023
Zaradi lažje organizacije - priprave nove ligaške sezone 2023 po sklepu POS od pooblaščenih vodij ekip pričakujemo prijave z nazivom ekipe najkasneje do torka, 10.01.2023! S tem bomo lažje sestavili oz. zagotovili parno število ekip v posamezni ligi ter uredili tekmovalni koledar z vsaj dvokrožnim sistemom igranja. POMEMBNO!!! Letos za resnost prijav uvajamo tudi avans - delno plačilo štartnine za ligo in sicer 100 € / ekipa in sicer mora biti poravnan do prvega uradnega roka prijav T.J 10.1.2023!

Preostali del se lahko poravna najkasneje do 1.3. 2023 ko se zaključi tudi prestopni rok igralcev med ekipami.  Višina štartnine kljub visoki inflaciji in višjim stroškom delovanja ostaja enaka kot lani.

 
V kolikor bomo po razpisanem roku še vedno imeli prostor za katero od zainteresiranih ekip jo bomo seveda sprejeli - s tem da bo startnina za vse zamudnike višja za 50 €!
 
Ekipe od katerih ne bomo imeli evidentiranega plačila do razpisanega roka ne bodo imele zagotovljenega nastopa v ligaški sezoni 2023.
 
Po sklepu POS višina startnine za sezono 2023 po kategorijah znaša:
 
1. liga ....................................................... 320€
 
2. regionalna liga ..................................... 220€
 
1. ženska liga ........................................... 200 €
 
 
PLAČILO ŠTARTNINE liga 2023
 
 
Naslov in številka TRR za nakazilo startnine za prstometno ligo:
 
ŠD BALINCI - PRSTOMET, Češnjica 1, 4244 Podnart
 
TRR: SI56 3400 0102 0748 727, odprt pri Sparkasse d.d., Pe Šenčur
 
Lahko se poravna tudi celoten znesek štartnine kar bomo seveda primerno evidentirali ob izdaji računov.
 
Pri plačilu je potrebno navesti naziv plačnika ter njegovo davčno številko na podlagi katere lahko samo plačniku izstavimo pravilen račun.
 
V prijavnice lahko zaenkrat navedete samo ime ekipe in društvo oziroma plačnika računa kateremu se izstavi račun ter seveda kategorijo, regijo kjer želite oziroma lahko tekmujete.
 
Imena igralk/cev ni nujno vpisati ( lahko pa ) saj do 1.3.2023 velja prestopni rok med ekipami.
V primeru zadostnih prijav  ( se trudimo) bomo izvedli tudi ligo za ekipe Osrednje ljubljanske regije ( Ljubljana, Kamnik, Domžale, Logatec, Litija...)  in seveda ob tem tudi zaključni turnir za naziv prvaka vseh lig. 
 
 
Startnina naj bi pokrivala celotno izvedbo in evidentiranje tekmovanj, vso za to potrebno opremo, materiale, naročnine, računalniške programe, spletno gostovanje, promocije, najeme prostorov - igrišč, najem in rezervacija pokritega igrišča, stroške sodniške organizacije ter druge organe POS. Seveda je vsem, ki sodelujejo pri izvedbi in organizaciji jasno, da s temi sredstvi lahko pokrivamo samo osnovne - nujne stroške delovanja. V letu 2023 se nam iz strani opremljevalcev obeta nekaj več sredstev, kar bi nam lahko omogočilo tudi nekatere nove ektivnosti in širitve.
 
Vključena je seveda tudi zaključna podelitev priznanj, pokalov, medalj najboljšim ter t.i. FINAL FOUR turnir.
 
Po sklepu POS in STK se v vseh ligah vodi tudi razvrstitev POSAMEZNO, kar pomeni, da na podlagi evidentiranih rezultatov ob koncu sezone na podlagi evidentiranih rezultatov razglasimo najboljše posameznice/ke lig, ki se jih nagradi s posebnimi medaljami.
 
Moške ekipe bodo igrale dvokrožni sistem, ženske pa celo več - krožni sistem vsekakor kar precej tekem do predvidenega zaključka prvenstva ob koncu septembra – sredine oktobra 2022. ( 1.liga – 9 ekip, regionalna liga tudi 9 ekip, ženska liga 5 ekip)
 
Vse tekme ( razen ob posebnem dogovoru) se bodo v pomladnem delu prvenstva pričenjale ob 18.00 uri namesto ob 17.00 uri!
 
Za tekme v pomladnem delu prvenstva lahko kandidirate kot domačin - organizator ligaškega srečanj kar nam sporočite na naslov: info@prstomet.si
 
Na podlagi prispelih kandidatur bomo do začetka lige objavili točen koledar tekmovanj ( datum, ura in lokacija igrišča). Kasnejših prijav organizacijskih terminov ne bomo upoštevali. Vse morebiti proste termine organizacijsko prevzame POS.
 
Tekme 1.lige ( M+Ž) se bodo praviloma igrale ob sredah, tekme regionalne lige pa ob torkih.
 
Pretežni del  jesenskega dela tekmovanja bo zaradi zagotovljene izvedbe ( streha, razsvetljava) potekal v pokritem šotoru v Naklem.
 
Prav tako smo s ŠD Naklo obdržali dogovor o rezervaciji pokritega šotora in sicer vsi torki in srede med 17.00 in 20.00 uro v namen zanesljive izvedbe vseh tekem po tekmovalnem koledarju.
 
To pomeni, da se vse tekme odigrajo tekme po vnaprej znanem koledarju. V primeru slabe vremenske napovedi  vodstvo POS v soglasju s predstavnikom domačina obvesti vse vodje ekip o prestavitvi tekem na pokrito igrišče v Naklem.
 
Vloga gostitelja se v primeru slabega vremena ne prenaša na drug termin.
 
Enako velja tudi za tekme 2. regionalne lige, kjer o tem po posvetu z vpletenimi odloča koordinator in vodja regionalne lige g.Franci Pilar.
 
Od vseh udeležencev tekmovanja pričakujemo spoštovanje osnovnega prstometnega kodeksa in sporočamo, da ste v našo družbo dobrodošli vsi, ki spoštljivo in zdravo razumsko znate ceniti napore in delo vseh, ki se trudimo za naša druženja.
 
Naš namen je bil in ostaja  ustvarjanje pogojev za poštene in spoštljive športne borbe, ki nam nudijo številna prijetna doživetja in srečanja katerih se v pričakovanju novih z veseljem spominjamo.
 
Dober met :)
 
Obenem vam želimo vesele praznike ter srečno zdravo v novem letu 2023!