Novice

20. november, 2018
5. MEMORIAL BORISA BREZARJA - tekma za POKAL SLOVENIJE
POS
Športna dvorana Šenčur, nedelja,18.11.2018

Na volilno nedeljo se je v Športni dvorani Šenčur zbralo 57 ekip - trojk, ki so se v zanimivih in napetih dvobojih podale v borbo za čim boljše dosežke. Turnir je bil izveden na izredno visokem nivoju, tako organizacijsko kot po udeležbi in kvaliteti prikazanih iger. Turnir je bil prvič uradno mednaroden, saj se ga je udeležila ekipe iz Hrvaške (Rijeka), ki je z nekaj zmagami pokazala, da se tudi na Hrvaškem igra prstomet na visokem nivoju.

Tako kot v vsakem športu, seveda tudi v prstometu, potekajo borbe za točke in zmage, kjer je poleg izjemne pripravljenosti in dnevne forme za dosego najboljših uvrstitev potrebno imeti tudi nekaj športne sreče. Izjemno napete so bile finalne borbe, ki so bile prava poslastica za številne gledalce v dvorani. In prav taka je bila finalna tekma, ko je ekipa ŠD SENICA - LOTRIČ z rezultatom 13 : 11 premagala ekipo LJUBLJANA 2 - ABANKA.

 

Končne razvrstitve pa so bile sledeče:

1.mesto: ŠD SENICA - LOTRIČ MEROSLOVJE (Kunstelj, Milašinović, Šarič)

2.mesto: LJUBLJANA 2 - ABANKA (Kočan, Žalik, Čokl)

3.mesto: MIŠO TIM 1 - BD Bratov Smuk Kranj (Markišić, Arsov, Pečanac)

 

Od 4. do 8 mesta so se razvrstile ekipe:

MD BEGUNJE - CIFRA, LJUBLJANA 1, BDJ - PRIMORSKA, ŠD ROKCE - BRITOF, VESELI GORJANCI.

 

9. mesto pa so si delile naslednje ekipe: STRUŽEVSKE KORENINE, AJDA, MIŠO TIM 2, ŠD PAJEK 1, MOTOMAT, JESENICE, SENICA - DAF, ŠD ROKCE 2 - BRITOF

 

To so ekipe, ki nosijo s seboj glavni točkovni zalogaj na drugo tekmo, Harijev Memorial, ki šteje za POKAL SLOVENIJE. Tekma je napovedana v soboto, 5. januarja 2019, v Športni dvorani v Renčah. Takrat bomo dobili tudi odgovor glede pokalnega zmagovalca Slovenije med ekipami.

 

Prijave ekip bomo začeli zbirati po 1. 12. 2018; razpis za prijavo boste prejeli v naslednjem mailu.

 

Vabljeni torej na tradicionalni turnir v Renče, kjer že dolga leta potekajo tekmovanja najboljših prstometašev, kjer podobno kot v Šenčurju, poleg tekmovalnosti izstopa izjemna gostoljubnost organizatorjev, zato so to obenem srečanja prijateljev in ljubiteljev športne in fair igre.

 

Vabljeni v našo družbo, lep pozdrav in dober met:)

 

Uradni rezultati sledijo.