PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video


Zadnja novica
5. oktober, 2023
pixel
ZAKLJUČEK LIGE 2023

Pa smo pospravili pod streho še eno ligaško sezono.

 

Včeraj je v Športnem parku v Naklem potekla zaključek lige 2023. Po odigranem zadnjem krogu 1. lige smo dobili končne rezultate v vseh kategorijah. Tekom sezone je bilo sigurno vloženega veliko truda in časa za doseganje najboljših rezultatov in najbrž je prav vsak po svojih močeh dodal delček k končnemu izidu.

 

Tako je v 1. ligi prejela najbolj bleščeče medalje zmagovalna ekipa ŠD Senica – Lotrič, ki je v zrak dvignila tudi največji pokal, na 2. mesto se je uvrstila ekipa DU Kranj – Korenine-Flinger in 3. mesto ekipa ŠD LOM – Ribiči 1.  

 

 

V ženski kategoriji je z zmago slavila ekipa DU Škofja Loka, na drugo mesto si je priborila ekipa ŠD Kamna Gorica-Ajda in na tretjem mestu DU Šenčur. 

 

 

 

V kategoriji Regionalna liga je največ točl in zmag dosegla ekipa ŠD Visoko-Stari Lisjaki, drugo mesto si je priborila ekipa ŠD Pajek 2 in na tretjem mestu ŠD Naklo.

 

 

Vse ostale rezultate in uvrstitve si lahko ogledate na naši spletni strani prstomet.si, v zavihku LIGAŠKI REZULTATI.

 

ČESTITKE VSEM tekmovalcem v ligi 2023 in HVALA gostiteljem ŠD Naklo, harmonikašu Urbanu, žar mojstru Jožetu in ostalim sodelujočim, podpornikom, navijačem…..


Uživajmo lepe jesenske dni in se kmalu vidimo.