PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Najnovejše obvestilo
25. maj, 2022
pixel
ODPOVED EP BREŽICE 2022
žal nam vremenska napoved ni naklonjena, zato zaradi prevelike možnosti neregularne izvedbe ali celo odpovedi v zadnjem trenutku Evropsko prvenstvo v prstometu - BREŽICE 2022 dokončno odpovedujemo!

Odločitev glede odpovedi ni lahka, predvsem pa se s tem želimoizogniti nepotrebnim stroškom društev, tekmovalcev itd, če bitekmovanje odpovedali na mestu samem.

Nastale stroške predpriprave in organizacije bomo pokrili na POS.

Odpoved velja za nedoločen čas in ko nam bom uspelo poiskatiustrezen nadomesten termin, vas bomo seveda ponovno povabili kudeležbi.

Ravno danes so prispeli čudoviti naročeni pokali, za katere bomoposkrbeli da bodo letos vseeno podeljeni:)

Na prvenstvo se je prijavilo kar nekaj posameznikov iz Hrvaške,katere smo tudi že obvestili glede nastale situacije. Prijav izdrugih držav nismo zabeležili - verjetno pa tudi še ne vedo zanas:) 

 

POS - Prstometna organizacija Slovenije