Pomembno obvestilo
1. september, 2023
pixel
ODPRTO PRVENSTVO LOGATCA 2023
 
 
VABIMO VAS na ODPRTO PRVENSTVO LOGATCA 2023 v organizaciji ŠD BARON in šteje za 3. tekmo, ki šteje za POKAL SLOVENIJE 2023 v prstometu.
 

Prijave po razpisnih pogojih za tekme PS posredujte na mail: info@prstomet.si  ali baron.logatec@gmail.com

info tel: 031 638 412 ( Janko)

Turnir je odprtega značaja in na njem lahko nastopi kdorkoli. Edina omejitev je, da igralec v tekoči sezoni lahko nastopi samo za eno ekipo, zato prestopi v druge ekipe v toku tekoče sezone niso možni.

Manjkajočega igralca lahko kadarkoli nadomesti igralec, ki v tekoči sezoni še ni evidentirano nastopil za katero od drugih ekip.

V tekmovalni sistem lahko sprejmemo max 40 ekip - trojk, zato pohitite s prijavami.
 
Prav vsak od turnirjev, ki šteje za skupno točkovanje POKAL SLOVENIJE je za sebe vrhunski dogodek in že sama udeležba je posebna čast za ekipe, igralce in seveda organizatorje. Če pa se temu pridruži tudi odličen tekmovalni dosežek je seveda veselje še toliko večje - zato ne odlašajte in se ČIMPREJ PRIJAVITE. 
 

 

PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video


Zadnja novica
[!CHECK PLUGIN!]