PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
8. november, 2021
pixel
ŠD SENICA - LOTRIČ MEROSLOVJE DO PRESTIŽNEGA POKALA
POS

 Final four - turnir za zmagovalca vseh lig

 
V soboto, 23.10.2021 je bil v sklopu sodelovanja med POS, društvom Nova proga 13 in Gospodarskim razstaviščem izveden turnir, kjer so imele pravico do nastopa zmagovalne ekipe regionalnih lig ( ŠD ABANKA in ŠD SENICA - DAF) ter prvi dve ekipi 1.lige ( ŠD PAJEK in ŠD SENICA - L.M.)
 
V samem finalu sta se ponovno srečali prva in druga ekipa 1.lige ( ŠD PAJEK : ŠD SENICA L.M.), kjer so po izenačem rednem delu v dodatnem dvoboju slavili igralci ekipe ŠD SENICA - Lotrič meroslovje in tako prevzeli prestižni prehodni pokal ter naziv ZMAGOVALEC VSEH LIG 2021
 
Vsem zmagovalnim ekipam čestitke za res lepe tekmovalne dosežke, vsem ostalim pa več sreče v prihodnje.
 
V teh časih ko je organizacija kateregakoli dogodka in prireditve res zahteven in stresen projekt, res hvala vsem, ki naše delo spremljajo z razumevanje in toleranco.  Posebna zahvala tudi neumornim članom DRUŠTVA nova proga 13 iz Ljubljane.