PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
14. junij, 2021
Memorial Jureta Kerna 2021
POS
Pomerilo se je 28 dvojic, večinoma moških, nekaj mešanih in tudi ženskih. Vzdušje - odlično, organizacija - odlično, rezultati - za zmagovalce odlični.

Spoštovani!


Brez filozofiranja in leporečja - z eno besedo lahko rečemo da je bil v Britofu pri Kranju izveden odličen turnir, samih presežkov.

Upajmo, da v tem tempu nadaljujemo prstometno ligaško in tudi turnirsko sezono.

 

 

 

 

Prvo uvrščeni s turnirja, Britof, 12.6.2021:


1.mesto - Šilar Igor & Šmid Emil ( Kranj - Struževo)
2. mesto - Kuželj Zvone & Hace Brane ( Golnik - Letence)
3. mesto - Ohnjec Miro & Kolar Jože ( Ljubljana)
4. mesto - Slatnar Joško & Hafner Anže


V imenu organizatorjev domače ekipe ŠD Rokce in tudi vodstva POS se vam zahvaljujemo za udeležbo in fer nastope.
Kot že omenjeno se turnirska sezona v skladu z normativi NIJZ nadaljuje ( termini in kontakti so bili že objavljeni) in lepo vabljeni na naša nova srečanja:)


Dober met in lep pozdrav.