PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video


Zadnja novica
20. november, 2023
pixel
9. Memorial Borisa Brezarja & 12. POKAL SLOVENIJE
Nedelja, 19.11. 2023 - športna dvorana Šenčur

S tekmami trojk na 9. Memorialu Borisa Brezarja se je končala uradna sezona tekmovanj v prstometu v letu 2023.  Organizacija tekmovanja in vsega vzporednega dogajanja je bila tako kot vedno tudi tokrat na najvišjem nivoju.
V predtekmovanju je nastopilo 39 ekip - trojk izmed katerih se je 16 - tim uspelo prebiti v neposredne tekme na izpadanje, od koder so le zmage vodile do samega finala.
Ob koncu dneva je ekipa ŠD SENICA - Lotrič Meroslovje v napetem finalu ugnala domačo ekipo ŠD PAJEK 1.  V tekmi za 3. mesto se je zmage veselila ekipa DVOJČKI, ki so premagali ekipo MI TRIJE; sledanja pa so se s tem dosežkom že lahko veselili skupne zmage v seštevku štirih najvišje rangiranih prstometnih turnirjev, ki so šteli za POKAL SLOVENIJE ( Renče, Podnart, Logatec, Šenčur ). V sezoni 2023 je to 12- ta izvedba tega tekmovanja, kjer po enotnih merilih in v soorganizaciji POS - Prstometne organizacije Slovenije nastopajo ekipe iz pretežnega dela Slovenije.

Rezultati 9. Memorial Borisa Brezarja

1. ŠD SENICA -  LOTRIČ (  Šarič Šukrija, Kunstelj Andrej, Milašinovič Miodrag )
2. ŠD PAJEK 1 ( Kern Brigita, Kern Ivan, Kurnik Štefan, Markun Stane )
3. DVOJČKI  ( Jenko Ciril, Prša Nace, Završnik Alojz )
4. MI TRIJE  ( Vencelberger Boris, Tomažič Janez, Kolenc Marjan)

Prve tri ekipe za MBB

Rezultati - seštevek štirih turnirjev katerih rezultati so šteli za 12. POKAL SLOVENIJE

1. MI TRIJE - Ljubljana
2. ŠD SENICA LOTRIČ - Medvode
3. ŠD ROKCE 2 - Britof pri Kranju
4. ŠD PAJEK 1 - Šenčur
Prve tri ekipe za PS 2023
Prvih dvajset ekip v tekmovanju za PS 2023 je uvrščenih takole:
PS 2023 končni rezultatu
V seriji vseh turnirjev za PS je nastopilo 44 ekip katerim se zahvaljujemo za udeležbo.

Z zaključkom uradnih tekmovanj pa so praktično tudi že pričele priprave za naslednjo prstometno sezono 2024. Vse zainteresirane igralke, igralce, ekipe naprošamo, da nas za več info kontaktirajo.

Do konca leta bodo pripravljeni tudi razpisi za ligaška tekmovanja kot tudi za organizatorje tekem za POKAL SLOVENIJE 2024.  Hvala vsem za udeležbo in dober met:)