PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
4. julij, 2022
pixel
KROPA 2022 - TURNIR ZA MEŠANE DVOJICE - sob. 2. julij 2022
POS
Na tradicionalnem Prstometnem turnirju mešanih dvojic 'Kropa open 2022' je nastopilo 18 parov. Skupinski del tekmovanja je potekal na igriščih ob kroparskem bazenu, finalni del ter met na tarčo pa pri gostilni Jarm.

 

Prva tri mesta so osvojili: 

 Zmagovalci turnirja: Slavka, Stane, Brigita, Ivan, Nuša, Danilo, Vanja, Slavko.

 

1. KERN BRIGITA & IVAN

2. SUŠNIK SLAVKA & MARKUN STANE

3. KOLMAN NUŠA & DORNIK DANILO

4. OSTERMAN VANJA & SLAVKO

 

Zmagovalci so dobili unikatne DUO medalje in praktične nagrade. Čestitke! 🥇🥈🥉

 

V zabavnem delu tekmovanja pa je v metu na AJMAR slavil Jože Mrgole in si tako kot ostalih deset finalistov priboril lepe praktične nagrade, ki so jih prispevali:

ŠD KROPA - BAZEN Kropa

založba DIDAKTA

GOSTILNA JARM KROPA

Gostilna BRUNARICA Štern Kokrica

PAC SPORT BOHINJ

360 NAOKROG, Vida Dornik s.p.

 

Vsem udeležencem in spremljevalcem hvala za udeležbo in prijetno družbo in nasvidenje naslednje leto. Hvala tudi donatorjem lepih nagrad.