Pomembna obvestila
17. maj, 2020
pixel
Z rahljanjem ukrepov proti COVID 19 se bliža pričetek ligaške sezone 2020
Glede na razvoj dogodkov in sproščanje ukrepov ter vračanje v normalne življenske okvire se nam bliža tudi težko pričakovan pričetek ligaške sezone 2020.

 

Spoštovani,

kot kaže se počasi odpirajo vse možnosti, da bomo tudiprstometaši lahko končno stopili na tekmovalne steze.

Obstoja velika verjetnost, da se bo to zgodilo okoli 1.junija2020 s čimer računamo, da bomo ob nekaterih prilagoditvah* lahkoizvedli celotno ligaško prvenstvo za sezono  2020 v vseh regijahin kategorijah.

* zaradi terminskega zaostanka bo po vsej verjetnosti v koledartekem 1.lige poleg srede, dodan petek, kot redni termin inponedeljek nadomestni termnin. Ligaške tekme se bodo tako igrale2x na teden toliko časa, da nadoknadimo zaostanek. Regionalne ligese glede terminov tekem in ostalih pogojev odločajo sami.

Seveda tekmovanja ne bomo začeli brez uradnega zagotovila, današe tekmovanje lahko poteka ob upoštevanju vseh smernic zapreprečevanje širejenja tega nesrečnega virusa.

Torej, nova sezona je pred vrati, zato ponovno pozivamo vsepredstavnike - vodje ekip da:

- z odgovorom na mail potrdijo, da se v tekoči sezoni 2020 lahkoudeležijo tekmovanj s svojo ekipo, društvom

- da se v prijavnicah dopolni manjkajoče podatke ter uredimorebitne spremembe sestave ekip, nazivov, ipd

- da se do 22.5.2020 poravna vse neporavnane obveznosti do POS. Vprimeru neurejenega stanja ( brez opravičenega razloga) bomo takodruštvo ali ekipo brisali izb vseh evidenc.

V upanju, da smo na dobri poti da se kmalu zopet srečamo vas lepopozdravljamo in želimo dober met:)

 

 

PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
[!CHECK PLUGIN!]