PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
23. junij, 2019
pixel
Redni del Gorenjske regijske lige zaključen
POS
Z zadnjimi tekmami rednega dela gorenjske regijske lige smo dobili tudi ekipe ki se uvrščajo v t.i. FINAL FOUR - razigravanje ekip za končnega prvaka in uvrstitev na zaključni turnir najboljših ekip vseh lig.

 V F4 so se uvrstile ekipe: Stari Lisjaki, Košir Kamna Gorica, Skledarji Ljubno ter ŠD Senica DAF Cordia. Vse naštete ekipe v jesenskem delu čakajo medsebojni dvoboji, ki jih bodo odigrali ob sredah na prizoriščih tekem 1.lige.

Prav tako bodo na istih lokacijah in urah tekmovanje do končne razvrstitve nadaljevale najboljše štiri ženske ekipe, ki pa v sredo, 26.6.2019 še igrajo zadnji redni ligaški krog. Glede na trenutno stanje na lestvici pa se lahko zgodi še marsikaj in prav zadnji krog bo odločal o uvrstitvi v finalni del tekmovanja. 

Vse ekipe v finalni del prinesejo svoj točkovni sešetevek kateremu se dodajo točke iz F4.

ČESTITKE FINALISTOM ZA DOSEŽENE REZULTATE

DOBER MET:)