PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
4. april, 2022
pixel
REZULTATI - 7. MEMORIAL BORISA BREZARJA
POS
V velikem pričakovanju ponovnega srečanja z igralkami in igralci iz cele Slovenije smo po dolgem času doživeli pravo prstometno tekmovalno vzdušje, kjer pa je tokrat še bolj kot običajno v ospredje stopilo naše druženje, katerega smo že močno pogrešali.

 nedelja, 27.3 2022

Športna dvorana Šenčur

REZULTATI  - 7. MEMORIAL BORISA BREZARJA

V velikem pričakovanju ponovnega srečanja zigralkami in igralci iz cele Slovenije smo podolgem času doživeli pravo prstometno tekmovalnovzdušje, kjer pa je tokrat še bolj kot običajno vospredje stopilo naše druženje, katerega smo žemočno pogrešali.

Odlična organizacija domačega ŠD Pajek sštevilnimi prostovoljci so pripomogli k izvedbivrhunskega dogodka v zadovoljstvo vseh.

Še bolj zadovoljni kot mi vsi pa so bili sevedazmagovalci, ki so osvojili prestižna priznanja inpokale. Med 41 ekipami so najvišje uvrstitvedosegli:

1.) ŠD SENICA - LOTRIČ MEROSLOVJE (Kunstelj, Šarič, Milašinovič)

2.) KORENINE - DU KRANJ ( Mrgole, Šmid,Šiler)

3.) KTD NOVA PROGA 13 - LJUBLJANA  (Purkart, Ohnjec, Kolar)

4.) ŠD KRANJ - MARIN ( Martinjak, Kapitan,Švabič)

Seveda je tudi tokrat potekalo atraktivnotekmovanje na TARČO, kjer pa je suvereno slavildomači vrhunski igralec in eden izmed motorjevprstometa v ŠD Pajek, g. Ivan Kern.

Več kot besede pa bodo tudi tokrat povedalefotografije, katere nam je ponavadi priskrbel našTomaž Rozman.

Tokrat zaradi višjih sil žal ne, tako njemu kotvsem ostalim pošiljamo topel pomladni pozdrav invsi skupaj pazimo nase.