PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video


Zadnja novica
7. maj, 2023
pixel
1. Tomažev memorial – PS 2023
V Podnartu je v soboto, 6. maja 2023, potekal vrhunski turnir - Memorial Tomaža Rozmana, ki je štel za skupni rezultat za Pokal Slovenije 2023.

 

 

Na turnirju se je pomerilo 31 trojk, ki so navdušile z dobrimi in napetimi tekmami.

Atmosfera je bila prijetna, vzdušje navdušujoče, vreme pa nas je razvajalo kljub grožnjam popoldanskih ploh. Številni ljubitelji tekmovanja v prstometu so se zbrali na igrišču in uživali v športu ter druženju.
Turnir je bil organiziran v spomin na Tomaža Rozmana, ki se ga spominjamo po njegovi dobri volji, družabnosti, humorju, empatiji, prijateljstvu in seveda predanosti temu in še mnogim drugim športom.
Vsi udeleženci so se odlično izkazali z napetimi dvoboji, natančnimi meti, fair-play igro, vendar pa, tako kot vedno, na koncu pokale in medalje, pa seveda tudi čast, pripade le najboljšim trem ekipam:
1. mesto: Pajek 1 - Srednja vas pri Šenčurju (Kern Brigita, Kern Ivan, Markun Stane)
2. mesto: Mi trije - Ljubljana (Venceljberger Boris, Tomažič Janez, Kolenc Marjan)
3. mesto: Rokce 2 - Britof pri Kranju (Šmajd Anita, Horvat Tadej, Horvat Avgust)
 
Ostale razvrstitve si lahko ogledate na: REZULTATI

ČESTITKE VSEM.
 
Hvala igralcem in navijačem za udeležbo, hvala ekipi ŠD Podnart, ki je pripravila igrišča, poskrbela za pogostitev in dobro vzdušje in seveda hvala VSEM, ki ste se s svojo udeležbo spomnili na Tomaža.