PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
28. september, 2020
pixel
KORONSKO SEZONO 2020 OSVOJILI IGRALCI ŠD SENICA - LOTRIČ MEROSLOVJE
POS
Sezono, ki jo je zaznamoval COVID 19 so torej že drugič zaporedoma osvojili igralci iz Sp. Senice in okolice Medvod. Pri ženskah je v sicer okrnjeni ligi veliki met uspel igralkam DU Škofja Loka in bodo prvič prevzele cenjeno lovoriko.

Čestitke tudi vsem ostalim nastopajočim, ki so pokazali pravo mero srčnosti,poguma in poštenega športnega znanja in boja. Zadnje redne tekme regionalne gorenjske lige bodo odigrane v torek, 29.9.2020 v Ljubnem s pričetkom ob 17.00 uri. Takoj po odigranih tekmah in vnosu rezultatov bo sledila tudi uradna podelitev pokalov in medalij za sezono 2020 - reginalne gorenjske lige. Zaradi novih omejitev NIJZ torej skupnega srečanja ekipa, tekem in podelitev tako ne bo v Naklem 3.10.2020. Žal nam letos razmere letos večjega srečanja ne dopuščajo. Podelitve bomo tako izvedli ločeno za vsako regijo in kategorijo. Podelitve se bo lahko udeležil samo po en član ( vodja ) posamezne ekipe. Za vse ekipe 1.lige ( M + Ž) bo podelitev v soboto, 3.10.2020.

Točna lokacija, ura  ( to bo ena gostiln v okolici Kranja ) bo sporočena naknadno. Uradna razglasitev rezulatatov za ekipe Osrednje slovenske regije pa bo v sredo, 7.10.2020 ob 17.00 uri v gostilni Pri Stričku.