Obvestila

3. april, 2019
pixel
Pričetek jubilejne 10. ligaške sezone v prstometu pod okriljem POS
Sezono 2019 bodo otvorili igralci gorenjske regije v torek, 9.4.2019 v Ljubnem. Tekme 1.lige za moške in ženske pa bodo v sredo 10.4.2019 v Britofu s pričetkom ob 17.00 uri gostili igralci ŠD ROKCE. Na isti dan in uro bodo tudi tekme osrednje regionalne lige v Ljubljani.

Zimski premor je ob številnih turnirjih, regionalnih zimskih ligah in ostalih prstometnih dogodkih kar prehitro minil, še posebej za nas, ki smo se  v tem času ukvarjali tudi z raznimi predlogi in dejanskimi spremembami, katerih del bo zabeležen ter v kratkem objavljen tudi v novem prstometnem pravilniku. Kot ponavadi je tudi tokrat kar precej dela z urejanjem novih evidenc, prijav še posebej zato, ker je med uradnimi prijavami ekip še vedno kar precej nepopolnih in neurejenih prijav ter naknadnih sprememb, ki otežujejo redno in pravočasno evidentiranje.

 

Koledar tekmovanj in pari posameznih ligaških krogov bodo objavljeni kmalu na uradni spletni strani www.prstomet.si, prav tako tudi vse ostale pomembne in uradne informacije in dokumenti.

 

Po objavljenem koledarju se nova ligaška sezona prične v naslednjem tednu in sicer s tekmami gorenjske regionalnelige v torek, 9.4.2019 ob 17.00 uri v Ljubnem. Gostitelj prvega kroga tekmovanja je domača ekipa SKLEDARJI Ljubno.

 

Ekipe osrednje slovenske lige pričnejo s tekmami 1.kroga v sredo, 10.4. 2019 ob 17.00 uri na igriščih Kimi bar na Kamniški 9, Ljubljana. Usklajevalno srečanje vodij ekip osrednje slovenske lige  in predstavnikov POS bo v ponedeljek, 8.4.2019 ob 17.00 uri v gostilni Striček na Kodrovi ulici 8, Ljubljana.

 

Nasrečanju je lahko prisoten samo vodja ekipe, ki je vpisan v ligaški prijavnici.

 

 

Otvoritev 10. prvenstva v 1.državni ligi za elitne prvoligašein provoligašice ponovno pripada ekipi ŠD ROKCE iz Britofa pri Kranju, ki nastopa s svojimi ekipami prav v vseh kategorijah. Pričetek tekem ob 17.00 uri.

 

Zaradi otvoritvenega protokola in seznanitve z pomembnimi informacijami je na vseh terenih obvezna prisotnost ekip ob 16.30 uri.

 

Kot že omenjeno v uvodu je do začetka tekmovanja še nekaj nejasnosti, ki pa bodo seveda do samega začetka tekmovanja morale biti urejene.

 

Da pa ne bomo že v uvodu predlogi bomo nekaj informacij pustili za naslednjič, ko bo za nami že prvi krog tekmovanja in tudi tradicionalne pomladanske  priprave od četrtka do nedelje, na katere se v dobri družbi odpravljamo že v četrtek 11.4.2019,tokrat v Poreč.

Kapacitete so zasedene do zadnjega mesta, zato vsem ostalim, ki ne morejo z nami ob prijavi več sreče prihodnjič. Obenem pa to pomeni, da v primeru slabega vremena rezervni dan v tem tednu nevelja in se uvodni krog ob morebitnin odpovedi prenese nanaslednji teden.

 

Rezultati in predvsem zmagovalci pretekle sezone so za vedno zabeleženi v zgodovino prstometnih tekmovanj - sezona lova na lovorike sezone 2019 pa je odprta in prepričano smo, da bo tudi novo prvenstvo zelo zanimivo.

 

Za posebno lovoriko bo ob koncuprvenstva izveden tudi poseben turnir najboljših moških ekip vsehregij in kategorij. Na turnirju bodo imele pravico nastopiti najbolje uvrščene 4 ekipe 1.lige ter po dve ekipi iz regionalnih lig.

 

Naj na koncu vsem skupaj v imenu POS želimo lepe igre, dobre rezultate in veliko prijetnih športnih in družabnih doživetij. Še bolj kot vse našteto pa naj velja, pošten odnos do igre, spoštovan in fer odnos do POS-a in celotne organizacije tekmovanja, sodnikov, soigralcev in nasprotnikov, ki ga ponazarja stisk roke boljšemu na igrišču in nenazadnje prijetnega druženja ob načelu fair playa za vse!

 

Dober met:)

 

Vodstvo POS

 

Dornik Igor, Travnik Toma