Obvestila

1. september, 2020
pixel
RAZPIS ZA KRANJSKI MASTERS TURNIR

 

KRANJSKI MASTER TURNIR 2020  sob. 5.9.2020 - Kranj – staro mestno jedro

Razpis in pravilnik za razvrščanje v tekmovalni sistem ter razpisni pogoji za udeležence

 

Na turnirju posameznikov se igra po pravilih POS in po piramidnem sistemu na izpadanje - brez skupinskega dela predtekmovanja (sistem TRAVNIK). Izgubljen dvoboj pomeni slovo od nadaljnjega tekmovanja.

 

Osem tekmovalcev z najvišjim rangom, se uvrstijo direktno v drugi krog tekmovanja, in sicer 5 igralcev 1.lige ter po en tekmovalec iz regionalne lige + ena tekmovalka 1.ženske lige.¬¬¬ 

 

WILD CARD – na povabilo organizatorja hranimo dva igralni mesti za igralce, ki prihajajo iz tujine oz. drugih Slovenskih regij, kjer še nimajo ligaškega tekmovanja. Prav tako se na podlagi potrditve prijave uvrstita v turnir zmagovalca lanskoletnega Masters turnirja v Radovljici ( Šolar Tone in Šolar Rajko)

 

Prijava mora vsebovati:

Priimek in ime / ekipa / kraj / rojstni podatki /gsm kontakt ter trenutna uvrstitev na lestvici posamezno. Potrebno je navesti tudi kategorijo in ligaško regijo. Prednost za nastop na turnirju imajo torej višje uvrščeni igralci. Od 2.9.2020 od 12.00 ure dalje pa se za uvrstitev na tekmovanje upošteva zgodnejša prijava! 

Na tekmovanju se obvezno nastopi v športni opremi, ki predstavlja ekipo/ društvo za katero igralec nastopa v ligaškem prvenstvu. Nastop v nešportni obutvi ter oblačilih nešportnega značaja pomeni diskvalifikacijo in izključitev iz tekmovanja.

Startnina na igralca znaša 10€ oziroma 5€ za člane POS in vključuje celotno organizacijo in pristojbine, nagrade in vodenje tekmovanja.

 

Tekmovali bomo po pravilih Prstometne organizacije Slovenije z uradnimi GITES gumi ploščki! Poskrbite, da bodo jasno označeni!

 

IZJEMNA  ODSTOPANJA OD PRAVILNIKA:

 

Prvi krog tekem se odigra do osvojenih 21 točk.  

Vse tekme v nadaljevanju se igrajo do 13!

 

 

NAGRADE: Zmagovalec Masters turnirja prejme velliki prehodni pokal POS – Prstometne organizacije Slovenije za 1 leto na katerega se vgravira ploščica z imenom in priimkom zmagovalca. 

Za prva tri mesta bodo podeljene unikatne medalje in praktične nagrade.

Vsi razpisni pogoji so napisani v moški obliki in veljajo za oba spola!!!

 

Še opis dogajanja:

 

Turnir sodi v sklop dogajanja KRANFEST z nazivom PREŠERNO SLOVO OD POLETJA zato bodo ulice centra Kranja tako v petek, 4.9. in soboto, 5.9. 2020 polne obiskovalcev in ostalega zanimivega dogajanja. Več o dogodkih, prireditvah, koncertih ipd si preberite na uradni spletni strani Visitkranj.si

 

KRANJSKI MASTERS 2020 - prijave

 

V soboto, 5.9.2020 bo v starem mestnem jedru Kranja ( pri Prešernovem gledališču) turnir namenjen najboljšim igralkam in in igralkam iz ligaškega prvenstva 2020 za VELIKI ELITNI PREHODNI POKAL na katerega bomo po vzoru predhodnih Masters turnirjev gravirali ploščice z imeni zvenečih zmagovalcev. 

 

Na turnirju bo lahko nastopilo max 24 igralcev. Za uvrstitev na turnir šteje trenutna uvrstitev na lestvici regije ali kategorije ( poseben ključ) ter datum, ura prejete prijave po e-pošti.

 

Zaradi omejenega števila prijav se v prvi fazi lahko prijavi max 3 igralci/igralke na kategorijo/ekipo.

 

Prijava mora vsebovati:

 

Priimek in ime

 

tel št. tekmovalca

 

kraj/društvo

 

trenutna uvrstitev na lestvici ter kategorija tekmovanja:

 

Več podrobnosti glede pogojev za uvrstitev na turnir bo objavljenih jutri tudi na uradni spletni strani www.prstomet.si

 

Termin, lokacija, potek  tekmovanja: 

 

sobota, 5.9.2020, pred Prešernovim gledališčem, 4 tekmovalne steze

 

Zbor tekmovalcev / verifikacije: od 9.00h -10.00h

 

pričetek tekmovanja ob 10.00 uri ,

 

finale in podelitve ob cca 14.00uri.

 

V primeru izredno slabe vremenske napovedi ( dežja) turnir selimo na pokrito prizorišče šotor pri občini  Naklo tako, da bo turnir izveden v vsakem primeru.

 

Poletni MASTER TURNIR je bil zadnjih 8 let izveden v Radovljici in ga po našem skupnem dogovoru o sodelovanju ponovno vračamo v jedro Kranja, kjer smo od leta 2008 – 2011 v okviru Kranjske noči že gostili vrhunske igralce prstometa. 

 

 

Lep pozdrav in dober met:)

Igor Dornik