PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
6. januar, 2019
7. Harijev memorial za pokal Slovenije v prostometu
POS
V soboto, 5. 1. 2018 je potekal že 7. Harijev memorial in 2. ekipna tekma za pokal Slovenije v prostometu za sezono 2018-2019.

Za najboljša mesta se je potegovalo 38 ekip. Ekipe s tremi igralci so odigrale vrhunske medsebojne tekme in nemalokrat je ena morala, z zelo majhno razliko, priznati premoč drugi.  Tokrat je na kotalkarskem parketu v Renčah najvišje mesto zasedla ekipa Bratov smuk - Mišo tim 2 iz Kranja. Sledili sta ji ekipa Senica Lotrič (2. mesto) in ekipa Košir Kamna Gorica (3. mesto).

V boju posameznikov za glavno nagrade igre »Do 100« (tarča) je bil najboljši Desimir Vukić.

V skupnem seštevku (ekipne tekme v Šenčurju in tekme v Renčah) je v sezoni 2018-2019 za 9. pokal Slovenije zmagala ekipa Senica Lotrič (125 točk), drugo mesto je zasedla ekipa iz Ljubljane, Ljubljana 2 – Abanka (104 točke) in tretje mesto ekipa Bratov smuk – Mišo Tim 1 (103 točke).

Druženje in tekmovanja so potekala v športnem vzdušju. Prstometaši so pokazali veliko borbenost in kako pomembna je koncentracija pri tovrstnem športu.

Po koncu tekmovanja so se posamezniki odpravili na pokopališče, položili šopek rož na grob pokojnega Harija in se z molkom poklonili dragemu prijatelju.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, sponzorjem in organizatorjem, ki so omogočili, da se tako močno tekmovanje v prstometu izpelje.

 

Maja Turelj