PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video


Zadnja novica
25. april, 2023
pixel
Pomladne priprave na ligo 2023

V nedeljo, 24.4.2023 smo se vrnili iz Poreča, kjer smo imeli čisto taprave priprave na ligo 2023. 


Sonček nas je razvajal, za igrišče smo zavzeli prostor ob morju, ki je bil res velik, vendar je bil teren nekoliko nepredvidljiv (mojster, ki je polagal kamnje, bi se lahko malo bolj potrudil, da bi bila podlaga ravna in se ne bi ploščki sem in tja - hahahaha), vendar smo kljub vsemu izvedli lepe tekme v parih in v metu na tarčo. 
V tekmovanju v parih se je prijavilo trinajst mešanih parov (M+Ž). Tekme so potekale sproščeno-dopustniško, vendar s pravo noto borbenosti in tekmovalnosti. Štel je vsak milimeter, brez popuščanja, brez vetrne izravnave. Sigurno smo se trudili vsi, zmaga pa vedno le eden. 

V tekmovanju v parih so si naslove razdelili takole: 
1. Mesto -  Ivan in Brigita KERN (Srednja vas pri Šenčurju)
2. Mesto – Angelca KRANJC (Kamna Gorica) in Iztok VRHOVŠEK (Šenčur)
3. Mesto – Milan in Anita ŠMAJD (Britof pri Kranju)

Tekmovanje v metu na tarčo je potekalo na terenu v mivki, pod palmami in še vedno v tekmovalnem in borbenem duhu. Ker je tukaj bolje imeti čim manj točk, je to najbolj uspelo 
Zmagovalki – Nuša KOLMAN  (Dobrava)
2. mesto – Jože Mrgole (Struževo)
3. mesto – Iztok Vrhovšek (Šenčur)

ČESTITKE VSEM.
Hvala vsem udeležencem – tekmovalcem, navijačem, podpornikom 
Hvala Agenciji Loka Turist za organizacijo in seveda za »pršut party« ter nagrade 
Hvala Nuša Kolman za foto prispevek
Hvala POS – u

Vsa naša doživetja pa naj še dodatno opišejo fotke in upam, da spodbudijo še koga, da se nam pridruži prihodnje leto, saj so spomladanske priprave na ligo postale že tradicionalne. 
Se vidimo.

Dober met.