Pomembna obvestila
16. marec, 2020
pixel
POMEMBNO OBVESTILO ZARADI NASTALE SITUACIJE
Zaradi vsem znanega stanja še posebno sporočilo in pojasnilo s strani POS glede prijav, tekem in aktualnega v naši organizaciji.

 

Prijave ekip za ligo 2020 sprejemamo do vključno 18.3.2020, 

šele na podlagi prijav in vplačil statnin se bomo glede na splošno stanje odločili glede izvedbe in koledarja tekmovanj. V vsakem primeru bomo upoštevali aktualne razmere in navodila stroke ter se temu primerno odzvali. Verjamemo, da se bodo z upoštevanjem vseh ukrepov razmere čez čas umirile in se bo življenje vrnilo v normalne tirnice, ko bomo lahko izvedli regularno ligaško tekmovanje. To pa bo možno edino tako da so urejene vse prijave in dokumenti. 

V kolikor pa bi se razmere zaostrile in izvedba ligaških tekem ne bi bila možna seveda sledi vračilo vplačanih startnin. 

Društvo oz ekipa, ki morebiti zaradi trenutnih razmer ne more izvesti plačila startnine naj to tudi posebej navede v spremenem dopisu prijavnice.

 

Ostanite zdravi in kar se tiče prstometa sledite uradnim obvestilom na tem mestu.

 

 POS  

 


PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
[!CHECK PLUGIN!]