PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
26. april, 2018
pixel
PRVOMAJSKI LIGAŠKI PREMOR PO ODLIČNEM ZAĆETKU SEZONE
POS
Tekme vseh regij in kategorij, ki so bile predvidene po koledarju so odigrane in evidentirane.

Prvič so prvoligaško karavano gostili igralci Mišo Tim na svojem domačem terenu v Kranju. Organizacija in tekme na najvišjem nivoju.

Zagrizeni dvoboji za vsak plošček, zmago in točko so krasile res lepe in napete tekme polne preobratov in odličnih metov. Potem ko so DVOJČKI z remijem uspeli odvzeti točko  gostiteljem ( MIŠO TIM) se se z novo zmago na vrh povzpeli Jeseničani. Trenutna lestvica med prvoligaši torej že nakazuje pričakovane pozicije nekaterih favoriziranih ekip, čeprav vsi vsemo, da je prvenstvo še dolgo in ob dobrih igrah je za vsako ekipo na voljo je še bera cele vrste točk in zmag. Za osvajanje teh pa je treba biti stalno v vrhunski formi in polni posadki.

Tudi v regionalnih ligah tekme zanimive in privlačne. Po nekaj odigranih krogih tudi lestvica že kaže favorizirana pozicije. No tekem je še veliko in bera točk je lahko bogata ali pa tudi ne.

 

Po tradicionalnem prvomajskem premoru se prvenstvo za prvoligaše nadaljuje 9. maja 2018  v Britofu pri Kranju, kjer se nam bodo pridružile tudi ženske ekipe. Te dni bo tudi uradno objavljen koledar tekem za ženske - velja si zapisati, da so v sredo, 16.5.2018 proste. Kot rečeno ne spreglejte uradnega koledarja ženskih tekem.

 

Dober met:;)