PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
18. oktober, 2020
Zaključena je prstometna ligaška sezona 2020
POS
Dogajanje si lahko ogledate v slikah in v ligaških rezultatih.

Uradni rezultati sezone 2020 vse kategorije in regije in prejemniki pokalov & medalij


Zaradi znanih ukrepov smo predvideno skupno druženje in zaključek vseh lig morali odpovedati tako da smo uradne razglasitve in podelitve morali izvesti ločeno za vsako regijo in kategorijo.
Na podelitve so bili po predhodni prijavi vabljeni vodje ekip, predstavniki vodstva tekmovanja ali organov POS – Prstometne organizacije Slovenije.
V vseh ligah in kategorijah je nastopilo 32 prstometnih ekip / društev s 312 tekmovalkami in tekmovalci.

1.liga ( M + Ž)
Razglasitev uradnih rezultatov za 1.ligo 2020 ( M + Ž ) smo izvedli v soboto, 3.10.2020 s pričetkom ob 18.00 uri.  Lokacija je restavracija Skleda ( bivši Corner) poleg nogometnega igrišča na Zarici.

1. Liga moški

1.)    ŠD Senica – Lotrič Meroslovje
2.)    NK Bitnje – Ribiči 1
3.)    ŠD Pajek

1. Liga ženske

1.)    DU Škofja Loka
2.)    ŠD Partizan Kamna Gorica – Ajda
3.)    DU Kranj – Čebelice

Najboljše posameznice Slovenije 2020 - 1. Liga ženske

1.)    Ahčin Lea – Škofja Loka
2.)    Kolman Nuša - Dobrava
3.)    Kranjc Angelca – Kamna Gorica


V torek, 29.9.2020  smo v Ljubnem zaključili zadnje tekme Gorenjske regionalne lige ter obenem izvedli uradno razglasitev rezultatov. Prvaki so ŠD Ljubno, ki so si tako priborili pravico napredovanja v 1.ligo. Po posebnem sklepu STK in POS v 1 .ligo zaradi dopolnjevanja ekip lahko napreduje tudi drugo uvrščena ekipa ŠD Kranj – Marin.


Gorenjska regionalna liga 2020

1.)    ŠD Ljubno – Skledarji
2.)    ŠD Kranj – Marin
3.)    ŠD Senica – DAF Cordia


V sredo, 7.10.2020 smo v gostilni pri Stričku v Ljubljani ob prisotnosti vodij ekip izvedli tudi podelitve za Osrednjo regijo. Prvaki so postali ekipa NOVA PROGA 13 – MODRI. S tem so si priborili tudi nastop na tekmi ZA PRVAKA VSEH LIG.  Napredovanju v 1.ligo pa se zmagovalna ekipa Osrednje regije odpoveduje.

Osrednja Slovenska regionalna liga 2020

1.)    KTD Proga 13 – modri
2.)    ŠD ABANKA
3.)    SERVOCOM

Z upanjem, da nas v naslednji sezoni čakajo bolj umirjene razmere tako za vse tekmovalce kot organizatorje vas lep pozdravljamo in želimo vse dobro ter predvsem OSTANIMO ZDRAVI.
Posebna zahvala vsem, ki ste tako ali drugače sodelovali na naših tekmah in srečanjih. Iz vodstva POS sporočamo, da se bomo še naprej zavzemali za poštene in enotne pogoje za vse udeležence naših tekmovanj. Vsem ostalim, ki jim takšen pristop ni všeč ( vsiljevanje privilegijev, nespoštovanje pravilnikov & fair playa ) pa priporočamo, da si izberejo drugo okolje ali dejavnost.

za POS
Igor Dornik – predsednik
Tomaž Travnik – tehnični vodja