PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Najnovejše obvestilo
[!CHECK PLUGIN!]
Zadnja novica
8. november, 2021
pixel
Znani uradni rezultati in tudi podelitve za sezono 2021 so že za nami
POS
V petek, 22.10 2021 smo se v lepem številu zbrali v Ljubnem z namenom uradne podelitve pokalov in medalj za najboljše ekipe ligaške sezone 2021.
 
Ponovno hvala članom ŠD Ljubno, ki so nam pomagali pri izvedbi srečanja ter seveda vsem vodjem ekip, regij ter številnim ostalim brez katerih tekmovanja v tako zahtevnih razmerah ne bi mogli izvesti.
 
Zmagovalci lig 2021 po kategorijah in regijah so:
 
1.liga - ŠD Pajek
 
1. ženska liga - Ejga - Cifra
 
Osrednja slovenska liga - ŠD ABANKA
 
Gorenjska regionalna liga - ŠD SENICA - DAF
 
Podrobnejše razvrstitve za vse regije in kategorije si poglejte tukaj: http://www.prstomet.si/PRSTOMET,,ligasko_prvenstvo/ligaski-rezultati
 
Del programa je bila tudi TARČA za vse prisotne kjer je z vso konkurenco pometla Mojca Mrgole in si priborila bon za bivanje v hotelu ( 3 x nočitev + pp) za  naslednje tradicionalne pomladanske  prstometne priprave in druženje v Poreču.
 
Za donacijo lepe nagrade se zahvaljujemo agenciji Lokaturist, preko katere izvajamo v