Pomembna obvestila
27. oktober, 2018
5. MEMORIAL BORISA BREZARJA – PS 2018/19
V nedeljo 18.11.2018 v športni dvorani Šenčur s pričetkom ob 9.30 uri.

Tekma šteje tudi za 9. POKAL SLOVENIJE 2018/19.

 

Tekmuje se po pravilih za pokal Slovenije - ekipno.

 

Ekipo tvorijo trije tekmovalci, igrajo vsak s po dvema ploščkoma. Tekmuje 40 kvalificiranih ekip razvrščenih v osem skupin po 5 ekip. V kolikor bo prijavljenih več ekip, bodo najprej izvedene kvalifikacije. Iz vsake skupine napredujeta po dve ekipi, ki se uvrstita v piramidni sistem na izpadanje. Za tiste, ki se ne bodo uspeli uvrstiti v redno tekmovanje, bo potekalo tekmovanje v tolažilni skupini.

Ker smo zaradi prostora omejeni na maksimalno število tekmovalcev, le pohitite s prijavami. Ker gre za odprti turnir, se lahko prijavi kdorkoli, tako registrirani kot neregistrirane igralke in igralci. Na razvrstitev ekipe v tekmovalni sistem pri registriranih igralkah in igralcih lahko vpliva uvrstitev posameznice/-ka v lanski prstometni ligi oziroma datum prijave.

 

Prijava mora obvezno vsebovati naslednje podatke:

Ime ekipe: ime ekipe Kraj od koder ekipa prihaja: ime kraja Igralec 1: ime in priimek (kontaktna telefonska številka) Igralec 2: ime in priimek Igralec 3: ime in priimek.

Prijave v pisni obliki pošljite na e-mail: info@prstomet.si

 

Startnina znaša 30 EUR na ekipo. Plačilo je možno na TRR do 15.11. ali z gotovino na dan tekmovanja do 9:00. V primeru nakazila na TRR, prosimo v namenu navedite ime ekipe in prinesite potrdilo o plačilu s seboj.

 

Rok prijave: 11.11.2018 (sv. Martin)


PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
[!CHECK PLUGIN!]