PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
12. julij, 2018
pixel
POLETNI LIGAŠKI PREMOR JE PRIMEREN ZA NASTOPE NA TURNIRJIH
POS
Številni poletni turnirji vabijo tako posameznike kot ekipe,da se pomerijo med seboj tudi na turnirskem sistemu igranja prstometa, Nekateri so že za nami,drugi šele prihajajo in med drugim tudi t.i. MASTER turnir najboljših dvojic.

 Po odličnih turnirjih v Ljubljani, Medvodah, Britofu, Kranju, Tržiču in Kropi prihaja torej še turinir vseh turnirjev Radovljica OPEN 2018. Na MASTER  turnirju se poleg ostalih nagrad in priznanj podeljuje - prehodni pokal s vpisanimi imeni največjih mojstrov prstometa,  dosedanjih zmagovalcev MASTER TURNIJEV. Prav zato ker imajo pravico do nastopa samo najboljši igralci vseh ligaških regij in kategorij. Zato je prijavi potrebno navesti tudi trenutno uvrstitev igralca/ke in če je v roku od 1 tedna kvota prijav za turnir polna se upošteva rang lestvica uvsrtitev iz lige. Torej v prvem tednu po objavljenem razpisu imajo prednost za sprejem za nastop na Master turnirju samo rangirani ligaški igralci + nekaj VIP pozicij za igralce iz tujine, mediji... 

Vabljeni.