PRSTOMET
Komplet tekmovalnih ploščkov za prstomet 
Prstomet je lahko zabavna igra za vse generacije ali resna tekmovalna panoga, kot jo gojimo in vodimo v Prstometni organizaciji Slovenije. Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je podoben balinanju - petanki, kjer je glavni rekvizit kovinska krogla. Prstomet je pravzaprav moderna različica stare Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje ali kakšen drug ploščat elelment. Na primorskem se največkrat uporablja ime škulje, pločke, kaguce ipd.  V Sloveniji tovrstno tradicijo uspešno ohranja Športno Društvo Škulja, ki ima med svojimi člani tudi zelo dobre igralce prstometa. 
 
 

O prstometu:       Wikipedija         RA SLO prvi          Video

Zadnja novica
21. september, 2018
pixel
EKIPA JESENIC - ABSOLUTNI PRVAKI PRSTOMETNE LIGE
POS
Zaključena je torej 9. prstometna ligaška sezona v kateri je v vseh ligah in kategorijah nastopilo skoraj 400 registriranih igralk in igralcev. Seveda si celotne rezultate lahko pogledate in analizirate v zavihku rezultati.

 

Prstometna ekipa Jesenic za katero so v dolgi ligaški sezoni 2017/2018  nastopali Finžgar Bogdan, Hočevar Matjaž, Klobučar Jože, Korantar Matjaž, Šolar France, Berlisk Andraž in Mijatović Andrija je ponovila uspeh pretekle sezone in ponovno osvojila krono državnega prvenstva v prstometu.  Tudi v razvrstitvi posamezno sta bila na zmagovalnem odru Hočevar Marko kot drugi in Finžgar Bogdan kot tretji. Najboljši posameznik lige pa je po doseženih rezultatih Vukić Desimir, ki prihaja iz ekipe Mišo tim - BK bratov Smuk  Kranj. 

 

Pri ženskah sta  prvi dve mesti osvojili  ekipi, ki prihajata in škofjeloškega konca ( 1.mesto DU Škofja Loka in 2.mesto BD Trata - Ločanke), na tretje pa se je prav v zadnjem krogu prebila ekipa ŠD Pajek iz Srednje vasi pri Šenčurju. Najboljša posameznica pa ostaja Kern Brigita ( ŠD Pajek) kateri sta na zmagovalnem odru delali družbo Šmajd Anita ( ŠD Rokce ) in Kranjc Angelca ( Ajda - ŠD Kamna Gorica) .

 

Na finalu in zaključku vseh lig so bile podeljene medalje in pokali tudi najboljšim posameznikom in ekipam regionalnih lig ( ljubljanska in gorenjska regija). Zmagovalci so imeli možnost kvalifikacijskih tekem za uvrstitev v 1 ligo , katero  pa so izkoristili samo gorenjski ligaši. Tako imamo nove prvoligaše in sicer Struževske korenine iz Kranja in AŠKD - Restavracija Center Lesce.

 

Uvrstitve ekip in posameznikov:

 

1.liga - moški ekipno

 

1. ŠZ Jesenice

2. ŠD Senica - Lotrič meroslovje

3. Mišo Tim - BK bratov Smuk Kranj

 

1.liga moški -posamezno

 

1. Vukić Desimir

2. Hočevar Marko

3. Finžgar Bogdan

 

 

1.liga ženske - posamezno

 

1. Kern Brigita

2. Šmajd Anita

3. Kranjc Angelca

 

 

1.liga ženske - ekipno

 

1. DU Škofja Loka

2. BD Trata - Ločanke

3. ŠD Pajek

 

 

1.liga ženske - posamezno

 

1. Kern Brigita

2. Šmajd Anita

3. Kranjc Angelca

 

2. liga posamezno - ljubljanska regija

 

1. Vencelberger Boris

2. Mašović Radoslav

3. Žalik Jože

 

2.liga ekipno - gorenjska regija

 

1. Struževske korenine

2. ŠD Senica - DAF

3. ŠD Ljubno - SKLEDARJI

 

2. liga posamezno - gorenjska regija

 

1. Groznik Zlatko

2. Šiler Igor

3. Beganovič Mersad